Fructoza
Fructoza este ,,zaharul" care se gaseste in fructe si miere, este cel mai dulce dintre zaharuri (de 1,9 ori mai dulce ca zaharul). Totusi, fructoza nu are nevoie de insulina pentru a fi metabolizata, avand un indice glicemic redus, putand fi consumata si de către diabetici.
Fructoza este un carbohidrat simplu, cu aceeasi compozitie ca si glucoza, dar cu structura diferita. Aduce in organism tot atatea calorii la gram ca si glucoza si zaharul, dar are o putere de indulcire mai mare decat acestea.
Fructoza poate fi folosita in gospodarie pentru: indulcirea fructelor proaspete (capsuni, visine); indulcirea bauturilor stimulente (cafea, ceai, cacao); la prepararea compoturilor si a gemurilor, avand un efect conservant mai mare decat al zaharului datorita osmolaritatii mai ridicate; la prepararea dulciurilor.
Aflati mai multe despre indulcitorii naturali si in articolul de pe blogul nostru: Alternative sanatoase pentru zaharul obisnuit.
Valori nutritionale pentru 100g produs:
Energie: 1685kJ/ 400kcal
Proteine: 0.0g
Carbohidrati: 99.8g
Grasimi: 0.0g