Despre papadie se stie ca are proprietati diuretice, curata ficatul, ajuta la tratarea alergiilor si este un aliat bun in lupta contra colesterolului mare. Radacina de papadie este o sursa buna de potasiu, vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu si vitamina C.
Cercetarile realizate la Universitatea Windsor din Canada arata ca radacina de papadie este foarte eficienta in vindecarea si prevenirea cancerului. Aceasta ar putea dezintegra celulele canceroase in 48 de ore, avand un efect chiar mai puternic decat chimioterapia.
Astfel, pe baza de papadie este superior chimioterapiei, intrucat vizeaza si omoara doar celulele canceroase, fara a afecta si celulele sanatoase ale corpului.
In scop terapeutic, se folosesc aproape toate partile papadiei. Se pot manca frunzele, dar si tijele de papadie. Din radacina de papadie se poate prepara ceai, tinctura sau sirop.
Foloseste pulberea de radacina de papadie
Radacinile papadiei se lasa la uscat pentru 5-6 zile. Cand radacina este suficient de uscata si trosneste intre degete, poate fi transformata in pulbere.
Se ia cate 1 lingurita pe zi, amestecata cu apa rece sau suc de legume si fructe. Acesta nu este un tratament care functioneaza peste noapte. Abia in cateva luni starea ta de sanatate se va imbunatati considerabil, pe masura ce celulele canceroase vor fi distruse.
Infuzia de papadie are efect depurativ
Taie radacinile in bucati si pune-le in apa rece. Acest lucru ajuta la indepartarea urmelor de murdarie ramase. Dupa aceea, lasa-le la uscat intr-un loc racoros, ferit de soare.
Afla si alte tratamente naturiste cu papadie!
Radacinile mancate crude, la fel ca si cele uscate din care se prepara ceai, au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic.
Atentie!
Papadia este considerata a fi sigura pentru consum, insa unele persoane pot dezvolta o reactie alergica la atingerea papadiei. De asemenea, papadia poate provoca aciditate gastrica si arsuri.
Persoanele cu probeleme renale, disfunctii ale vezicii biliare sau calculi biliari ar trebui sa solicite parerea unui specialist inainte de a incepe sa consume papadie sau produse ce au la baza papadia.