Ce este mierea de Manuka?
Mierea de Manuka este o miere monoflorala din nectar de floare de Manuka, un arbore care creste in zone perfect ecologice si nelocuite din Noua Zeelanda.
MGO (Methylglyoxal) este un compus natural puternic antibacterian care se gaseste in concentratia nectarului din floare de Manuka. Cu cat concentratia este mai mare, cu atat efectul antibiotic este mai puternic.
Aceasta miere de manuka este o miere raw (raw honey), o miere cruda care contine antibiotic natural activ respectiv methylglyoxal si este produsa numai in Noua Zeelanda din arborele de Manuka, Leptospermum Scoparium [ Manuka tree ]. Compania Manuka Health este unul din cei mai mari producatori din lume de miere de Manuka.
Gradul MGO sau UMF ce poate fi gasit pe orice produs din miere de Manuka indica concentratia (puterea) antibiotica a acesteia. Cu cat gradul MGO sau UMF este mai mare, cu atat concentratia este mai puternica. Aceasta concentratie este naturala si este data de analize ample ale fiecarei productii de miere de Manuka. Mai multe explicatii despre gradul MGO sau UMF puteti gasi mai jos.
Miere de Manuka originala - puteti sa va dati seama daca un borcan de miere de Manuka contine miere originala dupa urmatoarele semne.
Recomandare consum:
Cum se consuma:
Beneficii si proprietati:
Antioxidant natural
Mierea de Manuka are proprietati antioxidante; Antioxidantii asigura asigura protectia impotriva problemelor tesutului, neutralizeaza radicalii liberi ca acestia sa nu poata oxida si distruge ADN-ul si membranele celulare. Mierea de Manuka area cea mai mare cantitate de antioxidanti.
Antiinflamator natural
Consumul de miere de Manuka ajuta la puterea antiinflamatoare a corpului; in urma unor studii, s-a descoperit ca ajuta si mareste fluxu de celule antiinflamatoare in zona afectata.
Antibacterian natural
Consumul de miere de Manuka are efect antibacterian actionand impotriva unei grupe mari de patogeni cu rezistenta usoara sau puternica la antibiotice.
Sustine sistemul imunitar
Ajuta si sustine sistemul imunitar.
Sistem digestiv
Arsuri stomac si alte afectiuni gastro intestinale, gastroenterita, HelicoBacter Pylori (H.pylori), aciditate, reflux gastroesofagian, indigestie.
Sistem imunitate
Probleme cu dureri de gat, sinuzita, alergii diverse, calitatea somnului, afte, astm, tuse , formeaza o protectie pentru mucoasa interna a gatului generand un efect calmant, reduce bacteria Streptococus mutans.
Alte beneficii
Remediu pentru: ciuperci, placa dentara , inflamatii gingivale (gingivita), carii dentare (mai precis aceasta miere Manuka inhiba cresterea bacteriilor orale precum P.gingivalis si A.actionmycetemcomitans), boala piciorul atletului, ajuta la tratarea de ulcer gastric cauzat de Helicobacter pylori si ajuta la prevenirea de ulcer gastric indus de consumul de alcool, candida, ciuperci, eczeme, herpes, psoriazis, cicatrici.
Tratament cosmetic cu masti diverse pentru par, riduri, acnee, mierea protejeaza pielea de bacterii ajutand la vindecare fiind un produs inflamator natural.
CE INSEAMNA PUTEREA MGO sau UMF si ce produs sa ALEGI?
Factorul (gradul) MGO de pe fiecare produs din miere de Manuka arata nivelul de concentrare de antibiotic natural methylglyoxal, antibiotic.
Nivelul MGO 100 inseamna o putere mai slaba (pentru intretinere zilnica) si pe masura ce cifra creste la MGO 250, MGO 400, MGO 550, [ manuka honey MGO ] concentratia naturala de methylgyolxal creste dand o putere antibacteriana marita.
TABEL CONVERSIE si RECOMANDARE CONSUM factor (grad) MGO -> factor UMF
MGO 100+ echivalent UMF 6+
Nivel de intretinere zilnica, factor recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, dureri usoare de gat.Factor in general utilizat dupa tratamentul facut cu MGO 250+, MGO 400+ sau MGO 550.
MGO 250+ echivalent UMF 10+
Nivel mediu de putere antibacteriana.
MGO 400+ este echivalent UMF 13+
Nivel optim (recomandat) de putere antibacteriana.
MGO 550+ este echivalent UMF 16+
Nivel puternic de putere antibacteriana.
CE INSEAMNA UMF SI MGO
Produsele din miere de Manuka de la Manuka Health au certificare dubla MGO si UMF. Astfel va asiguram de calitatea produselor si verificarea acestora. UMF "Unique Manuka Factor" este un sistem de gradatie dezvoltat de asociatia UMFHA a producatorilor de miere de Manuka din Noua Zeelanda; UMF urmareste nivelul de Leptosperina, methylglioxal, DHA si HMG din fiecare productie pentru ca produsele sa aiba proprietati si beneficii conform specificatii; Manuka Health este membru al acestei ascociatii UMFHA asigurand astfel ca produsele din miere de manuka sunt produse originale.
MGO este un sistem paralel de gradatie a cantitatii si puterii de methylglyoxal din fiecare productie de miere de manuka [ manuka honey ]. Acest sistem a fost dezvoltat de profesorul Thomas Henle in anul 2008.
Detalii ingrediente:
Variatie culoare si gust -> Este important de retinut ca aceasta miere de Manuka de la Manuka Health este complet naturala, neprocesata , fara adaos de vreun fel si drept urmare pot exista variatii de gust, variatii de culoare respectiv mai intunecata sau mai deschisa, textura, in functie de gradul de precipitatii, regiune, moment inflorire, sol, locatie, tip floral. Astfel, acelasi produs poate avea un gust variat in functie de recolta respectiva. De asemenea, gusul variaza si in functie de producator si zona in care se afla cu stupii. Aceasta variatie este un lucru extrem de bun care dovedeste in mod clar ca produsul este complet neprocesat si natural.
Ingrediente ai valori nutritionale:
Ingrediente: Miere de Manuka monoflorala.
Valori nutritionale pentru 100g: Energie: 1400kJ/335kcal, grasimi: 0g din care saturate: 0g, carbohidrati: 82.1g, proteine 0g, sare 0.03g.
Producator:
Atentionari:
Aceasta miere de Manuka nu inlocuieste un regim alimentar sanatos; aceste produse se consuma ca parte a unui regim alimentar sanatos si echilibrat.
Mod de pastrare: departe de lumina soarelui, loc racoros si uscat cu o temperatura de pana la 25 de grade Celsius.
ADEVARUL DESPRE MIEREA DE MANUKA cat si partea de proprietati si beneficii poate fi observat in urma diverselor studii facute de multiple universitati, studii incluse mai jos. Aici gasiti incluse si cateva informatii despre MGO (nivelul de putere al antibioticului natural methylglyoxal din mierea de Manuka).
Manuka honey MGO arata nivelul de concentrare de methylglyoxal, un antibiotic natural care se gaseste in aceasta miere de Manuka.
In 2008, compania Manuka Health din Noua Zeelanda (cel mai mare producator de miere originala Manuka) a inventat si inregistrat acest sistem de gradatie MGO bazandu-se pe cercetarile acestei echipe.
Fiecare borcan de miere Manuka este astfel testat si certificat pentru concentratia de MGO.
TRATAMENTUL RANILOR
SANATATE ORALA
DURERI DE GAT SI INFECTII
ULCER GASTRIC
SISTEM DIGESTIV
TRATAMENT ACNEE
FIBROZA CHISTICA